Kas ketvirtas vairuotojas yra sugalvojęs savo automobiliui pavadinimą arba kreipiasi į savo transporto priemonę vardu, rodo Autogidas.lt atlikta apklausa. Vairuotojų sugalvoti automobilių vardai – patys įvairiausi: nuo mažybinių ir malonių iki menkinamų.

Vieni vairuotojai savo automobilius vadina sulietuvintais arba perdirbtais markių pavadinimais: Audelė, Audė, Cvekas, Golfytis, Mersas, Pežukas, Tojotukas ir kt.

Kiti sugalvoja vardų asociacijų keliu, pavyzdžiui, „Citroen“ markės automobiliai vadinami Citrinomis ar Citrinukais, maži automobiliai vadinami Mažiukais ar Mažytėmis, dideli ir prabangūs – Titanikais, Liūtukais. Sportinius automobilius, su kuriais vairuotojai nevengia išbandyti didelio greičio, įprasta vadinti Bolidais arba Pasiutėliais.

Automobiliams kartais suteikiami ir žmonių vardai. Autogidas.lt apklausos rezultatai atskleidė, kad dalis vairuotojų savo transporto priemones vadina šiais žmonių vardais: Editukė, Kristina (taip pat Ksiuša), Jonukas, Mašenka, Džesika, Oksana ir kt.

Yra ir tokių vardų, kurie nusako ne gerąsias automobilio ypatybes, o tai, kad kažkas su transporto priemone ne taip, pavyzdžiui, Puvėsis, Viedras, Koldūnas ir pan.

Ar Jūs savo automobilį vadinate kokiu nors vardu?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (116)