Kol panašios sistemos dar tik išbandomos, automobilių savininkams siūlomas įdomus įtaisas, pavadintas „Automatic“. Tai – išmanioji sistema, stebinti situaciją kelyje ir garsiniais signalais pranešanti vairuotojui, kada sumažinti ar padidinti važiavimo greitį.

Pagrindinė įtaiso užduotis – užtikrinti efektyviausią degalų naudojimą. „Automatic“ išnagrinės jūsų vairavimo stilių ir padarys išvadas, kur jūsų vairuojamas automobilis naudoja degalų daugiau negu važiuojant „teisingai“. Po to įtaisas patars jums, kaip ištaisyti važiavimo klaidas. Gamintojų teigimu, „Automatic“ padės sutaupyti vairuotojui maždaug tūkstantį dolerių per metus (apie 2700 Lt).

„Automatic“ – tai specialus modulis, prijungiamas prie automobilio per USB jungtį. Po to jis sinchronizuojamas su vairuotojo išmaniuoju telefonu ir pateikia reikiamą informaciją į telefono ekraną. „Automatic“ taip pat nuolat stebi visų automobilio agregatų darbą ir praneša vairuotojui apie būsimas problemas, tokiu būdu padėdamas išvengti didelių išlaidų automobilio remontui.

Be to, „Automatic“ sugeba įsiminti vietas, kur automobilis bent sykį buvo pastatytas ir nurodo maršrutą iki statymo aikštelių.

„Automatic“ kaina – 70 dolerių (apie 190 Lt).