Siemens arenos“ automobilių stovėjimo aikštelėje vykusiose varžybose vyko arši kova tarp moterų vairavimo meistriškumo čempionato lyderių, tuo tarpu vairavimo instruktorių čempionate lyderiai pasikeitė tuo patvirtindami, kad tikrai netrūksta puikiai vairuojančių vairavimo instruktorių.

Ankstyvą sekmadienio rytą prasidėjo „Mototoja“ moterų vairavimo meistriškumo čempionato antrasis etapas, kuriame aktyviai dalyvavo net 25 dailiosios lyties atstovės. Šiame etape specialioje trasoje kova vyko su „Toyota Yaris Hybrid“ automobiliu.

Trasą parengęs „Sportinio vairavimo centro“ direktorius Andrejus Savčenko antrajam čempionato etapui paruošė sudėtingesnes užduotis nei pirmajame etape.

„Antrajam etapui paruošėme tokią trasą, kuri dailiosios lyties atstovėms suteikė galimybę tiek įsibėgėti, tiek išbandyti važiavimą atbulomis, taip pat reikalavo planuoti trasą bei ją įsiminti, - pasakoja A. Savčenko, - Vairuoti varžybose nėra paprasta, nes apima jaudulys, be to visos dalyvės vairavo joms iki šiol nepažįstamą automobilį. Trasa nebuvo lengva, tačiau moterys puikiai susitvarkė.“

Ypač arši kova vyko tarp čempionato lyderių, o pirmąją vietą iškovojusi Natalija Lizunova džiaugėsi, kad šį kartą neliko antra. Natalija dar kartelį pakartojo, kad labai džiaugiasi proga sudalyvauti moterims skirtame vairavimo čempionate. „Dalyvavimas šiame čempionate kaskart suteikia vis daugiau emocijų ir galimybių save išbandyti, taip pat labai įdomu, kad kaskart galime išbandyti vis kitą automobilį.“ – teigė šio etapo nugalėtoja N. Lizunova.

Antrąją vietą moterų vairavimo čempionate iškovojo Dainė Ribokienė, trečiąją – Jolita Petrauskienė.

Įdienojus įvyko antrasis „Vairavimo instruktorių meistriškumo varžybų Lietuvos automobilininkų sąjungos taurei laimėti“ etapas , kuriame varžėsi 20 dalyvių. Šį kartą lyderių gretos pasikeitė ir tai tik įrodo, kad yra gan daug vairavimo instruktorių, kurie puikiai vairuoja.

Pirmąją vietą laimėjęs vairavimo instruktorius Valerijus Klimovskis, atstovaujantis vairavimo mokyklai „AutoPlaza“, pasakojo, kad labai norėjo dalyvauti ir pirmajame etape, tačiau dėl kelionės nepavyko. „Džiaugiuosi, kad šį kartą sėkmingai dalyvavome ir būtinai dalyvausime kituose varžybų etapuose, nes tai ne tik puiki pramoga, bet ir būdas pasirodyti kolegų tarpe bei apginti savo vairavimo mokyklos vardą ir garbę“ – pasakojo Valerijus. Jo atstovaujama vairavimo mokykla „AutoPlaza“ taip pat iškovojo pirmąją vietą vairavimo mokyklų komandinėje įskaitoje.

Antrąją vietą vairavimo instruktorių meistriškumo varžybų 2 etape užėmė Viktoras Pavlovas ( vairavimo mokykla „Kelio studija“), o trečiąją – Miroslavas Mečkovskis (vairavimo mokykla „AutoPlaza“).

Sekmadienio pavakarę įvyko ir Lietuvos slalomo čempionato trečiasis etapas, kuriame rungėsi nuolatiniai automobilių slalomo dalyviai, taip pat prie jų prisijungia ir vis daugiau jaunimo, kuris ateityje galės pakeisti senuosius dalyvius. Kova vyko dėl sekundės dalių, tačiau pirmąją vietą užėmė Alfredas Štaras, kuris varžėsi laisvoje klasėje. Automobilių varomų galiniais ratais klasėje nugalėjo Jaroslav Ozevič, priekiniais ratais varomų automobilių klasėje, kaip ir reikėjo tikėtis, - Justas Eimontas, jaunių - Andrius Kuzmenko.

Kaip ir kiekvienose automobilių slalomo varžybose trasoje varžėsi ir damos. Kova vyko tarp 2 dalyvių, o nugalėtoja tapo Dainė Ribokienė. Ji taip pat iškovojo antrąją vietą „Mototoja“ moterų vairavimo meistriškumo čempionato 2 etape.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)