„Arba jie („Renault“ – red. past.) finansuos bendrovę, arba mes turėsime perskirstyti akcijų dalis“, – teigė V.Putinas.

„Renault“ prieš porą metų už 1 mlrd. JAV dolerių (apie 2,38 mlrd. Lt) įsigijo ketvirtadalį Rusijos vyriausybės valdomos „AvtoVAZ“ bendrovės. Prancūzai kol kas susilaiko nuo oficialių komentarų.

Pagal rusų numatytą įstatymą, tik 25 proc. ar daugiau akcijų paketas suteikia teisę blokuoti valdybos sprendimus, tad „Renault“ iškilo grėsmė netekti įtakos „AvtoVAZ“ bendrovėje.

„AvtoVAZ“ užpraeitą savaitę paskelbė, kad atleis 27,6 tūkst. darbuotojų. Šį sprendimą nulėmė kritę automobilių pardavimai, visų pirma – „Lada“ modelio, kurio šiemet parduodama 44 proc. mažiau.

Maskvos banko atstovo Michailo Lyamino teigimu, V.Putino ultimatumas rodo, kad rusai nori paspartinti naujų technologijų diegimą „AvtoVAZ“ bendrovėje.

„Visi, tarp jų ir prancūzai, supranta, kad jeigu „AvtoVAZ“ nesulauks paramos, viskas gali baigtis labai liūdnai“, – sakė M.Lyaminas.

„Apie tai, kas susiję su bendrovės modernizavimu, privalome kalbėtis su užsienio partneriais „Renault“ ir „Nissan“. Mes jau davėme „AvtoVAZ“ 25 mlrd. rublių kreditą, o jų paramos dar nesulaukėme“, – sakė V.Putinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)