„Iki dešimtmečio pabaigos visi „Volvo“ modeliai turės ne daugiau nei keturių cilindrų variklius“, – atskleidė „Volvo“ tyrimų ir plėtros vadovas Peteris Mertensas.

Planuojama, kad nauja trijų ir keturių cilindrų benzininių bei dyzelinių variklių gama pakeis penkių ir šešių cilindrų benzininius bei penkių cilindrų dyzelinius „Volvo“ variklius. Pirmasis naujas variklis viename iš esamų modelių turėtų būti pradėtas montuoti nuo 2013 m.

Naujų variklių gamą turėtų sudaryti 4 agregatai: trijų cilindrų 1.5 l benzininis ir dyzelinis varikliai bei keturių cilindrų 2.0 l benzininis ir dyzelinis agregatai.

„Mes sukursime keturių cilindrų variklius, kurie bus galingesni nei dabartiniai šešių cilindrų ir ekonomiškesni už esamus keturių cilindrų agregatus“, – sakė P. Mertensas.

„Volvo“ atstovų teigimu, nauji varikliai bus iki 90 kg lengvesni ir iki 35 proc. ekonomiškesni už dabartinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)