Atnaujintame „Volvo XC90“ bus montuojami automatiškai įsijungiantys dienos žibintai (angl. „Daytime Running Lights“ DRL), automobilis pasižymės naujais sidabro spalvos akcentais buferyje, stogo bagažinės sijos bus standartinėje komplektacijoje, pirkėjams bus siūlomi nauji 18 colių ratlankiai.

„Volvo XC90“ bus siūlomas su benzininiu šešių cilindrų 3.2 l varikliu, išvystančiu 243 AG ir maksimalų 320 Nm sukimo momentą. Gamintojai nurodo, kad šio agregato vidutinės degalų sąnaudos yra 11,4 l/100 km, o CO2 emisija – 265 g/km.

Variklių gamoje yra ir du dyzeliniai pasirinkimai – D5, turintis 200 AG ir 420 Nm, o versijoms su priekiniais varančiaisiais ratais – D3, turintis 163 AG ir 340 Nm. Abiejų versijų ekonomiškumas beveik nesiskiria – atitinkamai vidutinės sąnaudos yra 8,3 l/100 km ir 8,2 l/100 km.

Kaip ir visų nuo 2012 metų modelio „Volvo“ automobilių, turinčių „Volvo On Call“ sistemą, taip ir XC90 savininkai „iPhone“ ir „Android“ operacinę sistemą naudojantiems išmaniesiems telefonams galės parsisiųsti programėlę, kuri leidžia kontroliuoti ir stebėti automobilį bet kur ir bet kada.

Naudojantis programėle mobiliajame telefone visada galima matyti automobilio buvimo vietą, o skaitmeninis kompasas padeda rasti savąjį „Volvo“ net ir pamiršus kur jį palikai. Jeigu ir tai nepadeda rasti mašinos, nuotoliniu būdu galima įjungti garsinę automobilio signalizaciją. O automobilio vagystės atveju vairuotoją apie tai informuos telefonas.

Vairuotojas taip pat bet kuriuo metu galės patikrinti ar užrakintos durelės ir uždaryti langai ir vienu mygtuko paspaudimu galės užrakinti/atrakinti. O jeigu lauke bus žemesnė nei 15 laipsnių temperatūra, prieš sėdant į automobilį iš anksto bus galima įjungti šildymą.

Įdiegus šią programėlę bus galima žinoti paskutinių 40 dienų važiavimo istoriją, vidutines degalų sąnaudas, nuvažiuotą atstumą, degalų likutį ir pan. Be to, vairuotojas ir telefone galės patikrinti, ar neperdegusios žibintų lemputės, ar netrūksta alyvos, stabdžių skysčio ir pan.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją