Prieš keletą dienų BMW atstovai pareiškė, kad bendradarbiavimas su kanadiečiais tampa rizikingas, o šįkart tolesnio darbo perspektyvomis suabejojo ir „Volkswagen“ koncernas.

„Volkswagen“ koncerno pardavimų ir rinkodaros vadovas Detlefas Wittigas sakė, kad dabartinis bendradarbiavimas su „Magna“ bendrove yra paremtas technologijų vystimu, todėl negalima leisti, kad tokia informacija patektų į kito automobilių gamintojo rankas.

Tuo tarpu „Volkswagen“ koncerno vadovas Ferdinandas Piechas teigia nenorintis, kad pagrindinis jų autodalių tiekėjas taptų konkurentu. „Magna“ atstovai tvirtina, kad atskirs tiekėjų ir autogamintojų verslą.

Primename, kad prieš porą savaičių paaiškėjo, kad iki tol „Opel“ valdęs „General Motors“ koncernas nutarė parduoti 55 proc. šios bendrovės akcijų „Magnai“, kuri su Rusijos banku „Sberbank“ ir GAZ koncernu yra sudariusi konsorciumą. Toks sandėris sukėlė kitų gamintojų nepasitenkinimą – pirmieji apie galimą grėsmę technologijoms prabilo BMW atstovai, o dabar – ir „Volkswagen“ koncernas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją