Naujienų agentūra „Reuters“ skelbia, kad penktadienį Vokietijos ekonomikos ministras Karlas-Theodoras zu Guttenbergas amerikiečių koncernui „General Motors“ pareiškė, jog „esminio sprendimo“ tikisi sulaukti kitą savaitę.

Kalbėdamas ARD televizijai K.zu Guttenbergas sakė, kad amerikiečiai sulaukė pasiūlymų parduoti „Opel“ bendrovę, kuriuos belieka patvirtinti, tad JAV koncernui atėjo metas apsispręsti.

Belaukiant „General Motors“ sprendimo, Vokietijos vyriausybėje kyla vis didesnė sumaištis. Derybose dėl „Opel“ įsigijimo vokiečiai palaiko kanadiečių bendrovę „Magna“.

Tačiau „Reuters“ žiniomis, keli „General Motors“ vadovai nori išlaikyti „Opel“ savo rankose, o jeigu tai nepavyks – parduoti bendrovę pagrindiniam „Magna“ konkurentui, belgų investicinei grupei RHJ.

K.ze Guttenbergas dar kartą patvirtino, kad Vokietijos vyriausybė nesitiki, jog „Opel“ liks „General Motors“ rankose ir laukia, kada bendrovė bus parduota vienam iš dviejų kandidatų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją