Elektromobiliai bus gaminami „New United Motor Manufacturing Inc.“ (NUMMI) gamykloje, kurią japonai pernai nusprendė uždaryti dėl neproduktyvumo. „Tesla“ nusprendė perimti šią gamyklą ir įdarbinti 1 tūkst. žmonių.

„Toyota“ į mažą elektromobilių gamintoją „Tesla Motors“ žada investuoti 50 mln. JAV dolerių. „Tesla“ galės naudotis japonų inžinerijos ištekliais bei tiekėjų baze, o „Toyota“ savo automobiliuose galės pritaikyti „Teslos“ išvystytas technologijas.

Pabrėžiama, kad šiuo metu „Prius“ ir kituose hibridiniuose modeliuose „Toyota“ naudoja senesnes baterijas, o „Tesla“ savo automobiliuose pritaikė naujesnes, ličio-jonų, baterijas.

Pirmasis „Tesla“ elektromobilis, pagamintas NUMMI gamykloje, bus „Model S“, debiutuosiantis 2012 m. Iš viso bus pagaminta 20 tūkst. šio modelio vienetų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją