Investicinė grupė, į kurios sudėtį įeina Japonijos „Sun Investment“ įmonė, plėtojanti naujųjų technologijų aplinkosauginius projektus ir Hong Kongo elektrinių jėgainių gamintoja „National Modern Energy Holdings Ltd.“, pateikė pasiūlymą įsigyti bankrutavusią švedų „Saab“ kompaniją.

Įmonės atstovas Mattiasas Bergmanas sakė, kad įmonė pateikė pasiūlymą įsigyti „Saab“, nes ketina imtis automobilių gamybos verslo. Juos ypatingai domina „Saab“ vardas ir šiuolaikinė, pasaulinius standartus atitinkanti gamybos įranga.

Be dviejų paskelbtų įmonių investicinėje grupėje yra ir daugiau kompanijų, kurios kol kas neatskleidžiamos. „National Electric Vehicle Sweden AB“ pavadinta kompanija įsteigta su tikslu įsigyti „Saab“ įmonę. Valdybos pirmininku išrinktas Karlas-Erlingas Trogenas – buvęs „Volvo“ automobilių gamintojo vykdantysis direktorius.

Atstovas atsisakė atskleisti pasiūlymo sumą, taip pat verslo planą ir ar kompanija ketina imtis ir elektromobilių gamybos.

Priminsime, kad 2010 m. „General Motors“ pardavė švedų kompaniją olandų sportinių automobilių gamintojai „Spyker“. 2011 m. gruodžio 19 dieną Švedijos automobilių gamintoja „Saab“ kreipėsi į teismą dėl bankroto.

„Saab“ anksčiau ketino įsigyti ir pateikė pasiūlymus Kinijos „Youngman“ ir Indijos „Mahindra & Mahindra“ automobilių gamintojai. Abu sandoriai neįvyko, nes tam prieštaravo buvusi savininkė „General Motors“, kuri atsisakė perleisti automobilių gamybai būtinas technologijas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)