„Tai nuostabu! „Saab“ automobiliai yra mūsų istorijos dalis. Mes išgelbėjome gabalėlį Švedijos pramonės paveldo“, - teigė Trolheteno savivaldybės tarybos pirmininkas Paulas Akerlundas.

Savivaldybė kartu su Marcuso ir Amalijos Wallenbergų memorialiniu fondu bei gynybos ir saugumo įrangos kompanija „Saab AB“ susitarė muziejų nupirkti už 4,15 mln. JAV dolerių.

Neseniai bankrutavusi Švedijos automobilių gamintoja praėjusią savaitę paskelbė viešą 131 itin reto muziejaus automobilio aukcioną, nes baimintasi, kad niekas nenupirks visos kolekcijos.

Trolheteno savivaldybė sumokės pusę muziejaus kainos, o „Saab AB“ ir Valenbergų šeima, kuriai anksčiau priklausė bankrutavusi Švedijos automobilių gamintoja, sumokės likusią sumą.

Itin retų automobilių kolekcijoje puikuojasi nuo originalaus 1946-ųjų „Saab“ prototipo iki „Silver Beast“ - Džeimso Bondo automobilio kopijos.

Wallenbergų koncerno atstovas Hansas Wibomas pareiškė, jog memorialinis fondas tikisi, kad muziejaus išsaugojimas mokslininkams ir visuomenei atvers kelią į Švedijos pramonės istoriją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją