„Naujos kartos „Subaru Impreza“ turėjo tapti svarbiausia mūsų naujiena. Tačiau planus teko keisti. Šio modelio gamyba bus pradėta 2012 m. vasarą, tad Lietuvoje automobilis bus kitą rudenį. Tik šiek tiek anksčiau jis pasieks ir JAV rinką, nors ten jis buvo pademonstruotas dar prieš pusmetį“, – DELFI sakė „Subaru Nordic“ viešųjų ryšių vadovas Thomas Posslingas.

2010-aisiais 561 automobilius pardavusi „Subaru“ Lietuvoje užėmė 7,1 proc. rinkos. „Jokioje kitoje šalyje neturime tokios didelės rinkos dalies“, – pabrėžė T.Posslingas.

Šiemet šios markės atstovai tikėjosi dar padidinti pardavimus, tačiau po nelaimės Japonijoje tikslus teko neišvengiamai pakoreguoti ir pardavimų lūkesčius gerokai sumažinti.

Nors „Subaru“ gamyklos Japonijoje tiesiogiai nenukentėjo nuo gamtos stichijos, tačiau dėl partnerių veiklos sutrikimų balandžio-liepos mėnesiais gamyba sumažėjo maždaug trečdaliu. Dėl šios priežasties „Subaru Nordic“ apribojo automobilių tiekimą klientams, o sandėliai ištuštėjo ir dabar juose yra vos kelios dešimtys mašinų.

Kompanijos atstovų teigimu, 2012 metų modelio „Subaru“ automobilių gamyba pradėta spalį, t.y. mėnesiu vėliau nei anksčiau planuota, o konvejeriai šiuo metu jau dirba pilnu pajėgumu.

Laukia karšta vasara

Neseniai „Subaru“ paskelbė ir apie ambicingus plėtros planus. Kompanija pradeda naują 5 metų planą, kurį pavadino „Motion V“. Jis turi padėti pasiekti, kad jau 2015 m. nuo „Subaru“ surinkimo konvejerių nuriedėtų 1 mln. naujų automobilių. „Subaru“ veiklą pradės Kinijoje ir Malaizijoje. Šios gamyklos automobiliais turės aprūpinti itin sparčiai augančias šių valstybių rinkas, o veikiančios surinkimo linijos Japonijoje ir toliau tieks produkciją Japonijos, Amerikos ir Europos vairuotojams. Be to, į esamų gamyklų pertvarką „Subaru“ investuos 900 mln. eurų.

Kitiems metams „Subaru“ paruošė išties daug žadančių naujienų. Jau lapkričio mėnesį bus pradėta naujojo padidinto pravažumo modelio „Subaru XV“ gamyba, jis Baltijos šalių rinką turėtų pasiekti 2012 m. vasarį. Sportiškų automobilių gerbėjų itin laukiamas „Subaru BRZ“ bus pradėtas gaminti balandžio mėnesį, o Lietuvoje, kaip ir naujoji „Impreza“, debiutuos vasarą.

Birželį bus pradėta atnaujintų „Legacy“ ir „Outback“ gamyba, o po metų, t.y. 2012 m. spalį nuo konvejerių pradės riedėti ir naujasis SUV klasės visureigis „Forester“.

Kitų metų pabaigoje bus pradėta ir naujos transmisijos, kuri bus derinama su dyzeliniu „Boxer“ varikliu, gamyba.

„Subaru Nordic“ padalinys 2010 m. pardavė daugiau nei 7,7 tūkst. automobilių, o šiemet šis skaičius turėtų sumažėti iki 6,5 tūkst. vnt. Kompanija optimistiškai žvelgia į ateitį ir tikisi, kad 2012 m. pavyks parduoti 10 tūkst. automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją