„Prieš metus „General Motors“ paskelbė apie planus parduoti „Hummer“ ir koncentruoti veiklą „Chevrolet“, „Buick“, GMC ir „Cadillac“ bendrovėse. Nuo to laiko buvo nemažai galimybių „Hummer“ markei išlikti, todėl mes esame nusiminę, kad sandoris su Kinijos bendrove žlugo“, – sakė „General Motors“ viceprezidentas Johnas Smithas.

„General Motors“ įsipareigojo toliau vykdyti „Hummer“ automobilių garantinį aptarnavimą.

Kinai buvo laikomi vieninteliais pretendentais įsigyti šią markę. Neoficialiai kalbama, kad „General Motors“ sandoriui su „Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machines“ kelią užkirto Kinijos vyriausybė. „Automotive News“ rašo, kad JAV yra 153 „Hummer“ atstovybės.

Šie „kelių monstrai“ rinkoje pasirodė 1992 m. Kasmet buvo parduodama apie 800-1000 vienetų šių visureigių, kol 1999 m. pabaigoje gamintoją nusipirko „General Motors“.

Sėkmingiausi „Hummer“ metai buvo 2006-ieji, kai JAV buvo parduota 71,5 tūkst. visureigių. Vėliau dėl išaugusių degalų kainų itin daug kuro sudeginančių „Hummer“ automobilių pardavimai smarkiai krito, o pernai šių visureigių buvo parduota kiek daugiau nei 9 tūkst.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją