Pranešama, kad už „Spyker“ verslą bus sumokėta 32 mln. eurų, iš kurių 15 mln. bus sumokėta iškart, o likę 17 mln. bus išmokėti iki 2016 m. Teigiama, kad už „Spyker“ verslą gauti pinigai bus skirti padengti skolą „Tenaci“ kompanijai, kurią valdo „Spyker Cars“ vadovo ir „Saab Automobile“ pirmininko pareigas einantis Victoras Mulleris.

„Be „Spyker“ pernai nebūtume galėję perimti „Saab Automobile“, tačiau „Spyker“ verslas greitai tapo maža žuvele dideliame vandenyne. „Spyker Cars“ rezultatai rodo, kad sportinių „Spyker“ automobilių verslas tampa neesminis, o norint žengti į priekį reikia didelių investicijų. Todėl atskirti „Spyker“ verslą nuo „Saab Automobile“ yra geras sprendimas“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas V. Mulleris.

„The Local“ rašo, kad V.Antonovas buvo pagrindinis „Spyker Cars“ akcininkas iki pernai įvykdyto sandorio tarp „Spyker“ ir „General Motors“. Tačiau „General Motors“ sutiko parduoti „Saab“ tik tuo atveju, jeigu V. Antonovas atsisakys savo „Spyker“ dalies. Todėl oficialiai akcijos buvo parduotos, tačiau iš tiesų jo pinigai buvo paskolinti V. Mullerio kompanijai.

V. Mulleris „Spyker Cars“ Nyderlanduose įkūrė 1999 m.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją