„Saab Automobile AB“ vadovo Jano Ake Jonssonas teigimu, per metus bus pagaminama po 12,5 tūkst. 9-4X automobilių, iš kurių 9,4 tūkst. planuojama parduoti JAV rinkoje.

„Saab 9-4X“ sukūrė buvę šios markės šeimininkai iš „General Motors“ koncerno. „Saab“ visureigis dalijasi varikliais bei įvariais agregatais su „Cadillac SRX“, o nuo pastarojo skiriasi dizainu bei pakaba. 9-4X bus gaminamas „General Motors“ padalinyje Meksikoje.

Standartinė „Saab 9-4X“ versija bus komplektuojama su V6, 3.0 l, 265 AG varikliu, kuris montuojamas ir naujajame 9-5. Galingesnį 2.8 l, 300 AG variantą bus galima užsisakyti „Aero“ versijose. Abu varikliai bus derinami su automatine 6 laipsnių pavarų dėže. „Aero“ versija kainuos nuo 48 835 dolerių (123,1 tūkst. Lt).

„Saab 9-4X“ bus didžiausias šios markės modelis, kuris konkuruos su „Audi Q5“ ir Q7 bei BMW X3 ir X5. „Saab 9-4X“ JAV rinkoje bus parduodamas nuo 2011 m. gegužės, o Europoje automobilis pasirodys rugpjūčio mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją