Elektromobilis „RAV4 EV“ sukurtas naudojant kompaktinio miesto visureigio „Toyota RAV4” platformą ir turi sumontuotą „Tesla“ elektrinę jėgainę. Automobilis turi 115 kW/156 AG elektros variklį ir 41,8 kWh talpos ličio jonų akumuliatorius.

Po 6 valandų krovimo elektromobiliu galima nuvažiuoti 160 kilometrų. Iki 100 km/h „Toyota RAV4 EV“ įsibėgėja per 7,5 s. Elektromobiliu Kalifornijoje bus pradėta prekiauti šios vasaros pabaigoje. Numatoma pardavimo kaina – nuo 49 800 JAV dolerių (134 700 litų). „Toyota“ per trejus metus ketina parduoti 2600 vienetų šių elektra varomų miesto visureigių.

2010 m. gegužės mėn. „Tesla“ ir „Toyota“ pasiekė susitarimą drauge plėtoti elektromobilių gamybą. Pirmasis koncepcinis modelis buvo pristatytas 2010 m. lapkričio mėn. vykusioje Los Andželo automobilių parodoje. „RAV4 EV“ yra pirmasis serijinis modelis, sukurtas bendradarbiaujant „Toyota“ ir „Tesla“ kompanijoms.

Jis bus gaminamas „Toyota“ gamykloje Vudstoke, Kanadoje.

Šiais metais „Toyota“ JAV ir Japonijoje pradėjo prekybą iš tinklo įkraunamu „Prius“ hibridu. Ne už ilgo jį galės įsigyti ir Europos pirkėjai, taip pat ir lietuviai. Dar šiemet Japonijos, Šiaurės Amerikos ir Europos automobilių prekybos salonuose pasirodys ir „Toyota iQ“ elektromobilis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)