Prieš trejus metus gamintojai kalbėjo, kad tai bus mažesnis ir pigesnis automobilis nei kiti „Rolls-Royce“. Tačiau 5,5 m ilgio, beveik 200 tūkst. svarų sterlingų (apie 800 tūkst. Lt) kainuojantis „vaiduoklis“ (automobilio pavadinimas išvertus į lietuvių kalbą – red. past.) daugumai nepasirodys nei mažas, nei pigus.

„Rolls-Royce“ atstovai tikisi, kad šis modelis padvigubins bendrovės pardavimus nuo 1 tūkst. iki 2 tūkst. per metus ir pritrauks naujų klientų. Jų teigimu, apie 80 proc. „Ghost“ pirkėjų tai bus pirmasis šios markės automobilis.

„Rolls-Royce Ghost“ bus varomas 6,6 l, V12 varikliu su dviguba turbina, kuris išvystys 563 AG esant 5250 aps./min.

Aštuonių laipsnių automatinė pavarų dėžė galią perduos galiniams ratams, o iki 100 km/val. „vaiduoklis“ spurtuos per 4,7 sek. Vidutinės degalų sąnaudos sieks 13,6 l/100 km, o CO2 emisija – 317 g/km.

Gamintojų teigimu, „Ghost“ žymi naujos „Rolls-Royce“ modelių serijos pradžią, tad artimiausiais metais galima tikėtis sulaukti ir šio automobilio kabrioleto ir dviejų durų versijų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją