„Automotive News“ rašo, kad naujieji „Citroen“ ir „Peugeot“ penkiaviečiai SUV visureigiai pasirodys kitąmet. Nuo vasario mėnesio „Mitsubishi ASX“ Japonijoje pardavinėjamas RVR pavadinimu.

Teigiama, kad prancūziški visureigiai iš „japono“ perims daugelį techninių komponentų, tačiau pasižymės išskirtiniais dizaino akcentais.

PSA nuomone, SUV visureigių rinka iki 2015 m. išaugs apie 60 proc., todėl šis žingsnis padės prancūzams išplėsti tokių modelių gamą ir sustiprinti pozicijas kompaktiškų visureigių segmente.

PSA tikisi per metus Vakarų Europoje parduoti apie 50 tūkst. naujųjų SUV visureigių, o „Mitsubishi ASX“ pardavimų lūkesčiai Europos šalių rinkose, įskaitant ir Rusiją ir Ukrainą, yra 43 tūkst. vienetų kasmet.

Europoje „Mitsubishi ASX“ variklių gamą sudarys 1.6 l benzininis ir 1.8 l dyzelinis agregatai. PSA savo visureigių variklių pasiūlą planuoja išplėsti 2.0 l benzininiu („Mitsubishi“ gamybos) bei 1.6 l dyzeliniu, kurio kuro sąnaudos bus 4,7 l/100 km, o CO2 emisija – 123 g/km.

2007 m. pasirodę „Peugeot 4007“ ir „Citroen C-Crosser“ sukurti pagal kitą „Mitsubishi“ SUV visureigį „Outlander“. Remiantis „JATO Dynamics“ statistika, pernai Europoje buvo parduota 8617 „Citroen C-Crosser“ vienetų, „Peugeot 4007“ pardavimai siekė 8406, o „Mitsubishi Outlander“ – 19 228.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją