„Youngman“ kartu su dar viena Kinijos kompanija „Pangda Automobile Trade Co“ nori gauti Kinijos valdžios leidimą investuoti 245 mln. eurų į „Saab“, kurį valdo „Swedish Automobile“, anksčiau vadinusis „Spyker Cars“.

„Youngman“ direktorius Rachelas Pangas Švedijos dienraščiui „Svenska Dagbladet“ sakė, kad kompanijos planuojamoms investicijoms bus uždegta žalia šviesa, o vietos valdžios sprendimas esą turėtų būti patvirtintas trečiadienį. Vis dėlto galutinį žodį dar turės tarti Nacionalinė plėtros ir pertvarkymo komisija (NDRC) Pekine.

„Mes palaikome ryšį su NDRC Pekine ir gauname gerų žinių. Turiu gerą nuojautą dėl to“, – sakė R. Pangas.

Praėjusią savaitę Švedijos teismas atmetė „Saab“ prašymą suteikti apsaugą nuo kreditorių ir taip padėti išspręsti finansines problemas laukiant investuotojų iš Kinijos. „Saab“ vykdomasis direktorius Victoras Mulleris pripažino, kad kompanijos skolos detalių tiekėjams siekia 150 mln. eurų.

Šią savaitę „Saab“ žada dar kartą prašyti teismo suteikti apsaugą nuo kreditorių, tuo tarpu Švedijos profesinės sąjungos jau pareiškė, kad ketina reikalauti, jog kompanijai būtų paskelbtas bankrotas, nes tuomet pagal galiojančią tvarką nukentėjusiems būtų garantuotos išmokos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją