„Iki šiol buvo tvirtinama, kad policijos pareigūnai naudoja kokybiškus greičio matavimo prietaisus, kurie fiksuoja duomenis ir juos įrašo, tačiau atlikus patikrinimą paaiškėjo, kad net penktadalis radarų neturi atminties išsaugojimo funkcijos. Tai – rimta spraga korupcijai“, – teigia ministras R. Palaitis.

Vidaus reikalų ministras rekomendavo Lietuvos policijos generaliniam komisarui Vizgirdui Telyčėnui užtikrinti, kad greičio matavimo prietaisai, neturintys vidinės atminties, jokiomis aplinkybėmis nebūtų naudojami. Taip pat nurodyta kaupti radarų užfiksuotus rodmenis ir sistemingai juos kontroliuoti, taip užkertant galimybę nesąžiningiems policijos pareigūnams naudotis tarnybine padėtimi, o pažeidėjams – išvengti atsakomybės.

Artimiausiu metu vidaus reikalų ministras R. Palaitis turėtų būti informuotas apie tai, kokių veiksmų imtasi užkertant kelią korupcijai ir kaip sekasi šiuos veiksmus įgyvendinti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją