Kompanijos atstovai paaiškino, kad tokį pavadinimą pasirinko todėl, kad ši raidė yra unikali ir egzistuoja tik rusų kalboje. Be to, „Oneksim Group“ pabrėžia, kad „ё“ yra septinta abėcėlės raidė, o šis skaičius siejamas su sėkme ir pasisekimu.

Prekės ženklo reklamoje automobilis bus apibūdinamas kaip jaunatviškas ir patikimas. Patį automobilį kompanija nori vadinti „ё-mobiliu“.

Iš pradžių tikėtasi, kad vardą automobiliui pavyks išrinkti konkurso, kuris buvo paskelbtas liepos mėn., būdu. Visi norintys galėjo siųsti savo pasiūlymus. Tačiau ekspertų komisija nusprendė atsisakyti šios idėjos, nes nė vienas ir pasiūlytų variantų neatspindėjo naujojo automobilio įvaizdžio.

„ё-mobilio“ koncepcija turėtų būti pristatyta gruodžio mėnesį. Gamintojai žada, kad tai bus ne tik pirmasis Rusijoje pagamintas, bet ir pigiausias pasaulyje hibridinis automobilis. Manoma, kad serijinis modelis, kuris pasirodys 2011 m. arba 2012 m., kainuos apie 10 tūkst. JAV dolerių (25 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją