„The Guardian“ rašo, kad 23-ejų studentė Z.Renault pasamdė teisininką Davidą Koubbi, kuris turėtų jai padėti kovoje su „Renault“ kompanija.

D.Koubbi teigimu, Prancūzijoje yra apie 30 tūkst. žmonių, turinčių Zoe vardą, kurie nėra patenkinti tuo, kad jų vardu bus pavadintas mažas elektromobilis. Jis raštu kreipėsi į „Renault“ vadovą Carlosą Ghosną teigdamas, kad toks automobilio pavadinimas pažeidžia jo klientų teises.

Paryžietė Z.Renault dienraščiui „Le Parisien“ sakė, kad nenori, jog visą gyvenimą ji būtų susieta su transporto priemone: „Tai būtų nepakeliama man, turėčiau nuolat klausytis „Zoe sugedo“, „mes turime suremontuoti Zoe“ arba „tiek ir tiek žmonių žuvo važiuodami Zoe“.

„Renault“ sumanymas elektromobilį pavadinti „Zoe“ Prancūzijoje papiktino ir daugybę šeimų, kurios pasirašė peticiją, skirtą sustabdyti šį automobilių gamintojo žingsnį.

Kompanijos atstovų teigimu, „Zoe“ pavadinimas pasirinktas todėl, kad išvertus iš graikų kalbos, šis žodis reiškia „gyvenimas“. Pabrėžiama, kad toks pavadinimas skirtas tik koncepcinei elektromobilio versijai ir tai nereiškia, jog toks ir bus galutinis gamintojo pasirinkimas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją