„Kadangi „Nissan“ didina „Leaf“ gamybos apimtis, reikės plėsti mūsų elektromobilių tinklą. Norint tapti „Leaf“ prekybos atstovu, reikia baigti papildomus techninius ir pardavimo mokymo kursus, šiam tikslui taip pat būtinos tam tikros investicijos, susijusios, pavyzdžiui, su įrankiais ir įkrovikliais“, – teigė „Nissan Nordic Europe“ Komunikacijos skyriaus direktorė Taina Erkkilä.

„Nissan Leaf“ itin gerai sekasi Norvegijoje, kur per pusmetį buvo parduota daugiau nei 1000 šių elektromobilių.

Didėjant užsakymų skaičiui kartu nuolat plečiamas ir įkrovimo stotelių tinklas. Visoje Norvegijoje jau įrengta keletas tūkstančių viešųjų įkrovimo stotelių. Danija yra ypač pažengusi į priekį kurdama greitojo įkrovimo stoteles: visi pagrindiniai šalies keliai ir miestai susieti su „Nissan“ vietos partnerio – elektromobilių operatoriaus „ChoosEV“ greitojo įkrovimo tinklu.

Estija taip pat daug investuoja į infrastruktūrą. Šiuo metu tiesiamas greitojo įkrovimo tinklas, kuris iki šių metų spalio mėnesio nusidrieks per visą šalį. Be to, 2012 m. pavasarį ir vasarą Suomijoje, Švedijoje bei Norvegijoje bus įgyvendinta gana daug įvairių su elektromobiliais susijusių iniciatyvų.

„Nissan“ iškėlus „Leaf“ gamybą iš Japonijos į Europą bei JAV, Skandinavijos šalyse gerokai padidės šių modelių skaičius. 2013 m. pradžioje elektromobilių „Leaf“ gamyba prasidės ir Sanderlando gamykloje Didžiojoje Britanijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)