Gamintojų teigimu, nebrangus ir universalus automobilis leis greitosios pagalbos vairuotojams įvažiuoti tiesiai į ligoninę, krovininiams ar taksi automobiliams į zonas, kuriose bus apribota CO2 tarša (pvz. Vilniaus senamiestis).

Šis automobilis yra vienas iš keturių elektrinių „Nissan“ automobilių, kurie bus gaminami netolimoje ateityje.

Šių metų Tokijo automobilių parodoje „Nissan“ prezidentas Carlosas Ghosnas sakė, kad pirmas pasaulyje įperkamas elekta varomas automobilis „Leaf“ bus pradės tiekti 2010 metų pabaigoje Japonijos, JAV ir Europos rinkoms, o masinėje prekyboje automobilis pasirodys iki 2012 metų.

Parodos metu C.Ghosnas taip pat paskelbė apie planus išleisti kompaktišką, keturių sėdimų vietų, elektra varomą „Infiniti“ markės automobilį, taip pat posūkiuose siūbuojantį „Land Glider“, kuriame bus suderintos geriausios dviem ir keturias ratais varomų transporto priemonių savybės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją