Draudikai aiškina, kad dėl tokios informacijos daliai klientų polisai brangs, tačiau daugeliui turėtų atpigti. „If“ draudimo įmonės duomenimis, kainos turėtų sumažėti maždaug trečdaliui vairuotojų, padidėti – 5 procentams, o likusiems nesikeis.

„Ergo Lietuva“ skaičiavimais, apie 40 proc. įmonės klientų, pratęsdami civilinės atsakomybės draudimo sutartį, gali tikėtis nuolaidų, pusei kainos nesikeis, o dešimtadaliui nedrausmingiausių gerokai padidės.

„PZU Lietuva“ nurodė, jog per metus į avariją patenka apie 7 proc. vairuotojų, o „nuolatinių“ kaltininkų, kurie sugeba patekti į kelis įvykius, yra 2-3 proc. „Jiems draudimas ir brangs daugiausia. Kiek – priklauso nuo žalų istorijos. Vieniems – 20 proc., kitiems – 2-3 kartus“, – įspėjo „PZU Lietuva“ Produktų ir rizikos valdymo departamento direktorius Edvardas Skupas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją