Šį rudenį Paryžiaus automobilių parodoje pristatytas „Volvo V60“ gaminamas Torslandos (Švedija) padalinyje. Per metus nuo konvejerių nuriedės 50 tūkst. šio modelio vienetų, iš kurių 90 proc. bus skirti europiečiams. Penkios didžiausios rinkos yra Švedija, Didžioji Britanija, Nyderlandai, Italija ir Vokietija.

„Ankstesni modeliai universaliu kėbulu garsėjo savo talpumu, tvirtumu ir įvairiapusiškumu. Naujasis „Volvo V60“ – kitoks. Jis vis dar tvirtas, saugus ir universalus, todėl „Volvo“ tikisi, kad pirkėjams jis patiks taip pat, kaip ir kiti „Volvo“ universalai. Šis automobilis sukurtas ne gale esančiam kroviniui, o ant priekinės sėdynės sėdinčiam vyrui ar moteriai. Tiesą sakant, dar niekada „Volvo“ universalas nebuvo taip akivaizdžiai orientuotas į vairuotoją. Naujasis V60 yra sportiškiausias, dinamiškiausias ir saugiausias visų laikų „Volvo“ universalas. Tai automobilis, kuriame jausmas svarbesnis už praktiškumą“, – DELFI sakė „Volvo“ produkto vadovas Algirdas Binkevičius.

Naujasis V60 universalas siūlomas su vienu iš 5 benzininių arba 3 dyzelinių variklių. Benzininių agregatų pasiūlą sudaro 2.0T GTDi/203 AG, 1.6 GTDi/150 AG (T3), 1.6 GTDi/180 AG (T4), 2.0 l/240 AG (T5) ir 3.0 l/304 AG (T6). Dyzelinių agregatų gamoje – 2.4 l/205 AG (D5) ir 2.0 l/163 AG (D3).

„Volvo V60“ pirkėjams bus siūloma rinktis automobilio spalvą iš 15 variantų. Visų varančiųjų ratų sistema AWD bus standartiškai derinama su T6 varikliu, o ją taip pat galės užsisakyti pasirinkę versiją su D5 varikliu.

Kaip ir S60, universalas V60 pasižymės saugumo sistemomis, iš kurių išsiskiria „City Safety“, kuri sustabdo iki 35 km/val. greičiu važiuojantį automobilį, jeigu užfiksuojamas netikėtai kelyje atsiradęs pėsčiasis.

Lyginant su S60, V60 modelis bus brangesnis apie 3400 Lt (lyginant versijas su vienodais varikliais). Naujojo „Volvo“ universalo kaina Lietuvoje prasidės nuo 95 674 Lt. Už šią sumą bus siūloma versija su 1.6 GTDi/150 AG (T3) varikliu. Standartinėje įrangoje automobilio pirkėjai ras elektroninę dviejų zonų klimato kontrolę, šildomas sėdynes, „City safety“ sistemą, pastovaus greičio palaikymo sistemą „Cruise control“ ir kt.

Modelio V60 kūrimo vadovo Tomo Ahlborgo teigimu, „Volvo V60“ konkuruos su BMW 3 serijos „Touring“, „Audi A4 Avant“ ir „Mercedes-Benz“ C klase.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją