Naujame „Toyota Land Cruiser“ 150-os serijos automobilyje įdiegta daug naujų techninių sprendimų, kurie padeda įveikti net pačias sudėtingiausias važiavimo sąlygas.

Naujutėlaičio „Land Cruiser 150“ patvari rėminė kėbulo konstrukcija yra 11 proc. tvirtesnė lyginant su pirmtaku. Rėminės kėbulo konstrukcijos izoliacinės medžiagos „sugeria“ variklio ir transmisijos skleidžiamus garsus bei triukšmą automobiliui riedant, todėl salono aplinka yra daug tylesnė.

„Toyota Land Cruiser 150“ variklių gamą sudaro du agregatai: V6, 4,0 l, 287 AG benzininis ir keturių cilindrų 3,0 l, 173 AG dyzelinis su turbokompresoriumi.

Gamintojų teigimu, benzininio variklio galia padidėjo 13 proc., tačiau CO2 emisija sumažėjo 12 proc. (nuo 291 iki 256 g/km). Šio variklio vidutinės kuro sąnaudos siekia 10,8 l/100 km.

Dyzelinis variklis su turbokompresoriumi išsiskiria mažiausiomis kuro sąnaudomis savo klasėje (8,1 l/100 km), o CO2 emisija – 214 g/km.

Naujajame „Land Cruiser 150“ montuojama nauja elektroninė kinetinė dinaminės pakabos sistema (KDSS), kuri optimizuoja stabilizatorių veikimą priekyje ir gale, pagerindama važiavimo keliu ir bekele savybes.

Naudodamasis „Multi-terrain Select“ (MTS) sistema, vairuotojas gali pasirinkti keturis važiavimo tipus, atsižvelgiant į kelio dangą: „Mud and Sand“ (purvas ir smėlis), „Loose Rock“ (palaidi akmenys), „Mogul“ (gūbriuota kalva) ir „Rock“ (uolėtas paviršius). Be to, „Multi-terrain“ monitoriuje rodomi keturių kamerų fiksuojami vaizdai ir ratų pasukimo kampas padeda vairuotojui lengviau susiorientuoti aplinkoje ir sužinoti automobilio judėjimo trajektoriją.

Septynviečiame modelyje antrosios eilės sėdynių slankiojimo diapazonas dabar siekia 135 mm. Be to, jos yra daug lankstesnės – sėdynių atlošas dalijamas 40:20:40 santykiu, gali būti nulenkiamas ir atlošiamas.

Kaip papildoma įranga montuojama trečioji eilė turi dvi normalaus dydžio sėdynes su integruotais galvos atlošais. Jas galima visiškai nulenkti į grindyse esančią dėtuvę, suformuojant lygų pagrindą. Grindys kojų nišoje pažemintos daugiau nei 38 mm, kad keleiviams būtų patogiau sėdėti. Dėl antrosios eilės sėdynių slankiojimo funkcijos atsiveria dvigubai didesnė erdvė trečiosios eilės keleivių kojoms, lyginant su ankstesnės kartos modeliu.

Visiškai naujame aukštos klasės „Land Cruiser 150“ salone įdiegta „Smart Entry & Push Start“ sistema veikia kartu su apšvietimo sistema, kad būtų lengviau įlipti į automobilį ir išlipti iš jo tamsiu paros metu. Naujame „Land Cruiser“ modelyje su trijų zonų automatiniu kondicionieriumi komplektuojamas atskirai veikiantis oro kondicionierius salono gale.

Pranešime spaudai rašoma, kad specialiai naujajam „Land Cruiser 150“ sukurta nauja aukšto lygio „JBL Premium Synthesis“ erdvinio garso sistema leidžia mėgautis 5.1 kanalų erdviniu garsu, sklindančiu iš CD ar DVD. Montuojama su navigacijos įranga ir standžiojo disko įtaisu (HDD), JBL garso sistema taip pat turi garso įrašų biblioteką, kurioje galima laikyti iki 2000 įrašų, perrašytų iš kompaktinių diskų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją