Ketvirtos kartos „Pathfinder“ amerikiečiams bus parduodamas nuo rudens. Detroite demonstruojamas visureigis turi benzininį V6 variklį, kuris turėtų būti 25 proc. ekonomiškesnis už pirmtaką. Tikslūs automobilio duomenys bus paskelbti vėliau. Žinoma tik tiek, kad variklių gamoje nebus V8 pasirinkimo. Svarbiausiais naujojo „Pathfinder“ konkurentais „Nissan“ įvardija „Honda Pilot“, „Ford Explorer“ ir „Toyota Highlander“, taip pat „Chevrolet Traverse“, „Dodge Durango“ ir „Mazda CX-9“.

Naujasis „Pathfinder“ bus gaminamas pagal „Infiniti JX“ platformą, abu modeliai dalinsis ir tokiais pat varikliais, o nuo konvejerių riedės „Nissan“ Smyrnos padalinyje (JAV).

Nors naujojo „Pathfinder“ dizainą kūrė kompanijos specialistai iš Japonijos, Europos ir JAV, tačiau „Nissan“ pabrėžia, kad šis automobilis skirtas tik JAV rinkai. Gamintojų teigimu, amerikiečiams skirtas naujasis „Pathfinder“ bus 5 m ilgio ir beveik 2 m pločio, jis neturės dyzelinio variklio, o dėl šių priežasčių tokia visureigio versija esą nėra tinkama Europos rinkai, kurioje artimiausius keletą metų bus pardavinėjamas dabartinis modelis.

„Nissan“ atstovų teigimu, artimiausius keletą metų jie neplanuoja Europoje pakeisti „Pathfinder“, nes 2010 m. šis modelis buvo ženkliai atnaujintas, jis gavo naują dyzelinį V6, 240 variklį, o 2.5 dCi variklis buvo patobulintas (galia padidėjo nuo 171 iki 190 AG, o sukimo momentas 47 Nm – iki 450 Nm).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)