Naujasis „Magentis“ pirmiausia pasirodys JAV ir Korėjos rinkose. Amerikoje šis automobilis žinomas „Optima“ vardu, o europiečiams gamintojai svarsto šį modelį siūlyti kaip „Kia K5“. Tokiu pavadinimu automobilis pardavinėjamas Korėjoje, rašo „Autocar“.

Ateityje „Kia“ žada gaminti ir „Magentis“ universalo bei kupe versijas. „Universalo versija būtų skirta tik Europos rinkai, o kupe – ir JAV“, – sakė kompanijos dizaino vadovas Peteris Schreyeris.

Planuojama, kad ateityje visi „Kia“ modeliai bus kuriami pagal „Magentis“ dizainą.

Naujos kartos „Magentis“ sukurtas pagal naują platformą ir bus ilgesnis (45 mm), platesnis ir žemesnis už pirmtaką, o važiuoklės bazė bus 75 mm ilgesnė.

Vakarų Europos rinkai bus siūlomi automobiliai su 2.0 l benzininiu ir 1.7 l turbodyzeliniu varikliais. Rusijoje ir kai kuriose Rytų Europos šalyse pirkėjai galės įsigyti „Magentis“ su 2.4 l, 178 AG benzininiu agregatu. Varikliai bus derinami su 6 laipsnių mechanine arba automatine pavarų dėže.

Anksčiau pranešta, kad JAV naujasis „Kia“ sedanas kainuos nuo 18 tūkst. dolerių (46,1 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją