Naujoji „Mercedes-Benz“ B-klasė bus 4,35 m ilgio, 1,78 m pločio ir 1,55 m aukščio (5 cm mažiau nei pirmtakas). Kompaktinio automobilių segmento atstovo aerodinaminio pasipriešinimo koeficientas bus tik 0.26.

„Mercedes“ teigimu, automobilis bus tiesiog neatpažįstamai pasikeitęs.

„Nė vieno naujo modelio pokyčiai „Mercedes-Benz“ istorijoje nebuvo tokie dideli kaip šįkart“, – sakė prekės ženklo plėtros vadovas Thomasas Weberis.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad naujasis modelis bus komplektuojamas su naujais benzininiais ir dyzeliniais varikliais, taip pat nauja mechanine ir automatine transmisija.

„Mercedes-Benz B 180“ ir „B 200“ versijose bus montuojamas benzininis keturių cilindrų 1.6 l variklis. Pirmojo modelio jėgos agregatas išvystys 122 AG ir 200 Nm, antrasis – 156 AG ir 250 Nm.

Dyzelinių versijų pasiūloje bus „Mercedes-Benz B 180 CDI“ (1.8 l, 109 AG, 250 Nm) ir „B 200 CDI“ (1.8 l, 136 AG, 300 Nm) modeliai.

Varikliai bus derinami su automatine 7 laipsnių dvigubos sankabos transmisija arba su 6 laipsnių mechanine pavarų dėže.

„Mercedes“ teigimu, naujasis B-klasės modelis bus pirmasis savo segmente, kuriame bus įdiegta automatinio stabdymo sistema.

Europoje naujoji B-klasė debiutuos Frankfurto automobilių parodoje ir bus parduodama nuo lapkričio, tačiau jo kainos gamintojas kol kas nepaskelbė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją