Ontario gamykloje, kuri rugsėjį bus uždaryta, „Grand Marquis“ buvo gaminamas 25 metus. Čia ir toliau nuo konvejerių riedės taksi ir policijai skirtas „Ford Crown Victoria“ modelis.

„Ford Motor“ koncernas dar 2010-ųjų viduryje paskelbė, kad atsisakys „Mercury“ markės ir visas gamybos pajėgas skirs kitiems prekės ženklams „Ford“ ir „Lincoln“.

„Mercury“ debiutavo 1938 m. ir nuo tada „Ford“ JAV pardavė daugiau nei 21 mln. šios markės automobilių. Pagrindinė šio gamintojo užduotis buvo užpildyti modelių nišą tarp kitų koncerno markių „Ford“ ir „Lincoln“.

2009 m. „Mercury“ pardavė tik 92,3 tūkst. mašinų. Skaičiuojama, kad per pastaruosius 10 metų kompanijos pardavimai smuko 74 proc. „Mercury“ aukso amžių išgyveno 1978 m., kai pardavė 579,5 tūkst. automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją