Gamintojų teigimu, šio „premium“ klasės atstovo degalų sąnaudos sieks tik 3,2 l/100 km, o C02 emisija – tik 74 g/km. Tokiais pat rodikliais negali pasigirti net naujausia kompaktiškojo „Volkswagen Golf Bluemotion“ versija, kuri taip pat bus pristatyta Frankfurte.

Įspūdingai mažas šio sedano degalų sąnaudas nulėmė „Mercedes-Benz“ inžinierių pastangos kuriant automobilio variklį, kurį sudaro benzininis 3,5 l, V6 agregatas, dirbantis kartu su elektros motoru, kurio galia prilygsta 60 AG bei 10 kW baterija, leidžianti mašinai nuvažiuoti apie 30 km visai neteršiant aplinkos.

„Mercedes-Benz S500 Plug-in HYBRID“ yra prabangus ir saugus S-klasės modelis, pasižymintis puikiu važiavimu bei mažesnėmis kuro sąnaudomis nei konkurentai. Tai yra pavyzdys, kad ateityje mūsų geriausi modeliai taip pat mažai terš aplinką“, – sakė vienas gamintojų vadovų Dieteris Zetsche.

Žadama, kad hibridinis „S500 Plug-in HYBRID“ iki 100 km/val. įsibėgės per 5,5 sek.

Prieš porą savaičių „Mercedes-Benz“ pristatė pirmą markės istorijoje vandeniliu ir elektros baterijomis varomą modelį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją