Teigiama, kad BMW gali tiekti „Saab“ kompanijai variklius, transmisijas ir leis naudoti BMW platformą. Anksčiau skelbta, kad naujasis mažas „Saab“ automobilis bus lašo formos, kaip ir „Saab 92“, gamintas 1949-1956 m.

„Saab Automobile“ bendrovę valdančios „Spyker Cars“ kompanijos vadovo Victoro Mullerio teigimu, siekiant sumažinti gamybos išlaidas, dėl bendrų technologijų ir platformos panaudojimo kuriant naują mažą „Saab“ modelį derybos vyksta su įvairiais automobilių gamintojais. Jis atsisakė atskleisti, ar kalbama ir su BMW.

Oficialiame „Saab“ pranešime teigiama, kad „mažesnis už 9-3 modelis yra ne kompanijos verslo plane, o norų sąraše“.

BMW atstovai taip pat nepatvirtino informacijos apie derybas su „Saab“. „Mes kalbamės su įvairiomis kompanijomis, kurios domisi mūsų technologijomis. Šiuo metu nėra jokių susitarimų su „Saab“, – sakė BMW atstovas.

Švedijos dienraščio „Dagens Industri“ žiniomis, BMW taip pat gali tiekti dyzelinį variklį „Saab 9-4X“ modeliui, kurio gamyba bus pradėta „General Motors“ gamykloje Meksikoje, 2011 m. balandį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją