„Daimler AG“ koncerno vadovas Dieteris Zetsche neseniai nusprendė nutraukti būsimų „Maybach“ modelių vystymą. Neįvardijamų šaltinių teigimu, toks žingsnis yra gera naujiena tam pačiam koncernui priklausančiai „Mercedes-Benz“ kompanijai, nes dabar esą bus skiriamas didesnis dėmesys šios markės automobiliams.

„Mes nusprendėme, kad geriau atsisakyti „,Maybach“ dabar negu toliau bandyti šį prekės ženklą vystyti, – cituojamas neįvardijamas šaltinis kompnaijoje. – Planuojame, kad atsiradusią „Maybach 57“ ir „Maybach 62“ modelių nišą užims naujos kartos S-klasė, kuri bus siūloma trijų važiuoklės bazės variantų, tarp kurių bus ir geriausia „S600 Pullman“ versija“.

Teigiama, kad dar viena iš priežasčių stabdyti „,Maybach“ veiklą buvo marketingo specialistų atlikto tyrimo išvados, kuriose sakoma, jog konkuruoti prabangių automobilių segmente turėtų geriau sektis „Mercedes“, o ne „Maybach“ markei.

„Diskutavome, kuriuo keliu reikėtų eiti norint sėkmingai dirbti prabangių automobilių segmente, ir nusprendėme, kad „Mercedes“ turi daugiau šansų negu „Maybach“, todėl nėra prasmės kurti naują šios markės modelį, – dienraščiui „Frankfurter Allgemeine Zeitung“ sakė D.Zetsche.

Teigiama, kad „Maybach“ automobiliai bus gaminami iki 2013 m. pradžios. Maždaug tuo metu turėtų pasirodyti ir naujos kartos „Mercedes“ S-klasė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją