Pernai „Maserati“ pardavė 5,6 tūkst. automobilių. S.Marchionne norėtų, kad šios markės pardavimai per metus siektų 50 tūkst. vnt.

„Maserati“ artimiausiu metu pristatys du naujus sedanus, kurie pakeis flagmaną „Quattroporte“. Naujokams bus panaudotos „Chrysler 300“ ir „Dodge Avenger“ technologijos.

Trečiuoju nauju „Maserati“ modeliu taps pirmasis šios markės SUV visureigis, kuris bus gaminamas kartu su „Jeep Grand Cherokee“ Detroite (JAV).

„Maserati“ atstovų teigimu, naujieji modeliai nebus tik pervadinti „Chrysler“ kompanijos automobiliai – jie esą turės kitokius kėbulus ir salonus, taip pat naują priekinę ir galinę pakabą bei variklius. Teigiama, kad bus dalijamasi tokiais komponentais, kurių pirkėjai nemato.

Italai planuoja, kad mažesnysis sedanas bus pristatys kitąmet ir kainuos 55-70 tūkst. eurų (190-241 tūkst. Lt). Jis turėtų konkuruoti su tokiais modeliais kaip „Audi A6“, BMW 5-serija ir „Mercedes-Benz“ E-klase.

Didesniojo būsimo „Maserati“ sedano laukia kova dėl pirkėjų simpatijų su „Audi A8“, BMW 7-serija ir „Mercedes-Benz“ S-klase. Planuojama, kad jo ilgis bus 5,17 m ir jis bus 7 cm ilgesnis už dabar gaminamą „Quattroporte“ ir 22 cm ilgesnis už mažesnį sedaną.

„Maserati“ tikisi, kad būsimų sedanų bus parduodama 30-35 tūkst. vnt. per metus, o SUV visureigių – po 10-15 tūkst. vnt. Dar apie 5 tūkst. vnt. planuojama parduoti dabartinių „GranTurismo“ kupė ir „GranCabrio“ kabrioletų.

Naujasis „Maserati“ visureigis bus pristatytas jau rugsėjo viduryje Frankfurto automobilių parodoje. Planuojama, kad jis bus gaminamas pagal „Jeep Grand Cherokee“ ir bus parduodamas nuo 2013 m. Teigiama, kad automobilyje bus montuojamas 4.7 l, V8 variklis, pasiekiantis 450 AG. Europiečiams gali būti siūlomas ir dyzelinis 3.0 l, V6 agregatas, sukuriantis 300 AG.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją