Tapti „Lietuvos metų automobiliu 2011” pretenduoja: „Alfa Romeo Giulietta”, „Audi A1”, BMW 5-os serijos sedanas, „Citroen C3”, „Dacia Duster”, „Ford C-Max”, „Hyundai ix35”, „Honda CR-Z”, „Jaguar XJ”, „Jeep Grand Cherokee”, „Kia Sportage”, „Kia Venga”, „Mazda5”, „Mini Countryman”, „Mitsubishi ASX”, „Nissan Juke”, „Nissan Micra”, „Nissan Murano”, „Nissan Navara”, „Nissan NV200”, „Nissan Pathfinder”, „Nissan X-Trail”, „Nissan Qashqai”, „Nissan Qashqai+2”, „Opel Astra”, „Opel Meriva”, „Peugeot RCZ”, „Seat Exeo”, „Subaru WRX STI”, „Toyota Auris HSD”, „Volkswagen Sharan” ir „Volkswagen Touareg”.

„Rekordų nesivaikome ir svarbiausia ne jie, tačiau toks verslininkų dėmesys renginiui ir tokia jo dalyvių gausa, ypač turint omenyje nelengvas ekonomines sąlygas, itin maloniai nuteikia organizatorius ir konkurso rėmėjus, - pirmadienį vykusioje pirmojoje konkurso spaudos konferencijoje kalbėjo konkursą organizuojančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidentas Valdas Valiukevičius. – Tai ne tik dar vienas akivaizdus konkursų reikalingumo bei jų svarbos patvirtinimas, bet ir didelis įpareigojimas organizatoriams padaryti viską taip, kad renginiu būtų patenkinti ne tik pateikę automobilius, bet ir visi šalies gyventojai. Šiemet galiu pažadėti tikrai daug naujovių, kurios turėtų sudominti absoliučią daugumą susijusių su šiuo konkursu.“

Šiemet automobilius bandys bei vertins devynių žurnalistų komisija: Gitana Bukauskienė („Laima”), Ramūnas Fetingis (BTV laida „Autopilotas“), Linas Butkus („Playboy“), Renaldas Gabartas (interneto portalas „Alfa”), Mindaugas Grinius („Lietuvos rytas”), Dainius Leonavičius (LNK laida „Ne vienas kelyje“), Artūras Pakėnas („Autosportas”), Gediminas Petryla („Autocar“) ir V.Valiukevičius („Keturi ratai“).

Automobilius vertinimo komisija bandys specialiai surengtoje bendroje bandymų stovykloje lapkričio 25-28 dienomis Druskininkų apylinkių keliais ir bekele.

Gruodžio 6 d. įvyksiančioje antrojoje konkurso spaudos konferencijoje bus paskelbtas geriausiųjų automobilių septynetukas. Nuo tol tik iš šio atrinkto septynetuko kiekvienas lygiomis teisėmis galės toliau pretenduoti į konkurso „Metų automobilis 2011“ karūną.

Pirmą kartą per visą konkursų istoriją renginio finalas, kuriame paaiškės „Metų automobilis 2011“ ir daugelio kitų svarbiausių nominacijų laureatai, gruodžio 15 d. vyks LNK studijoje ir jį tiesiogiai transliuos šis kanalas, tituluojamas renginio televizija.

Pernai „Lietuvos metų automobiliu 2010“ išrinktas „Subaru Legacy“.

Visi „Lietuvos metų automobilio“ konkursų laimėtojai:

„Metų automobilis 1998“ – „Mercedes Benz A“
„Metų automobilis 1999“ – „Ford Focus“
„Metų automobilis 2000“ – „Škoda Fabia“
„Metų automobilis 2001“ – „Ford Mondeo“
„Metų automobilis 2002“ – „Peugeot 307“
„Metų automobilis 2003“ – „Mazda6“
„Metų automobilis 2004“ – „Volkswagen Golf V“
„Metų automobilis 2005“ – „Škoda Octavia“
„Metų automobilis 2006“ – „Volkswagen Passat“
„Metų automobilis 2007“ – „Ford S-Max“
„Metų automobilis 2008“ – „KIA cee'd“
„Metų automobilis 2009“ – „Škoda Superb“
„Metų automobilis 2010“ – „Subaru Legacy“

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją