„Eismo saugos atžvilgiu šių metų pradžia išties sėkminga – palyginti su praėjusiais metais, šalies keliuose pavyko išsaugoti beveik trečdaliu daugiau gyvybių. Visiems eismo dalyviams ypatingai noriu padėkoti už didesnį atidumą vaikams – šiemet vaikų netekčių skaičius sumažėjo net 62,5 proc. Dar budresni turėtume būti atšilus orams, kai dažniau išsiruošiame keliauti, o vaikai vis daugiau laiko praleidžia lauke, patenka į gatvę“, – sakė susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Šiemet sausio–kovo mėnesiais, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, eismo įvykių Lietuvoje užregistruota beveik 10 proc. mažiau (2009 m. – 725, 2010 m. – 654). Žuvusiųjų sumažėjo 31,7 proc. (2009 m. – 82, 2010 m. – 56), sužeista 6,4 proc. mažiau žmonių (2009 m. – 840, 2010 m. – 786).

Gatvėse ir keliuose žymiai saugiau buvo pėstiesiems – eismo įvykiuose pėsčiųjų žuvo perpus (51,4 proc.) mažiau. Iš dalies tai lėmė pačių pėsčiųjų atidumas – dėl jų kaltės sukeltų eismo įvykių užregistruota beveik 27 proc. mažiau. Tačiau vis dar trūksta atsargumo tamsiuoju paros metu: tiek 2009-iais, tiek pirmąjį šių metų ketvirtį daugiau kaip 72 proc. pėsčiųjų žūsta tamsoje.

„Ir saugaus eismo specialistai, ir mūsų įgyvendinamos šviečiamosios programos primena, kad daugelį gyvybių tamsiu paros metu padėtų išsaugoti paprastos priemonės – segimi atšvaitai ar šviesą atspindinčios liemenės“, – pažymėjo ministras E. Masiulis.

Statistikos duomenys rodo, kad šiemet keliuose vairuotojai elgiasi atsargiau ir atsakingiau. Per pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, eismo įvykių dėl vairuotojų kaltės sumažėjo beveik 21 proc. Eismo įvykių dėl neblaivių vairuotojų kaltės sumažėjo 37,3 proc., o dėl asmenų, neturinčių teisės vairuoti – beveik 40 proc. mažiau.

Šiais metais avaringumas mažėja daugelyje šalies apskričių. Kaip ir pernai, saugiausiomis išlieka Utenos (11 eismo įvykių) ir Tauragės (15 eismo įvykių) apskritys. Daugiausia eismo įvykių, kuriuose nekentėjo žmonės, tebėra užregistruojama Kauno ir Vilniaus apskrityse (atitinkamai 190 ir 153 eismo įvykiai). Labiausiai – net 80 proc. sumažinti žuvusiųjų skaičių pavyko Alytaus apskrityje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją