Gamintojai dar 2010 metų pabaigoje pranešė, kad serijinei gamybai paruošė naujos kartos 2.0 l opozicinį benzininį variklį. Montuoti jis pradėtas būtent į 2011 metų „Forester“ modelį. Naujasis variklis išsaugojo turėtą galią – 150 AG (esant 6 000 aps./min.), o sukimo momentas padidėjo iki 198 Nm (esant 4 200 aps./min.). Parametrai panašūs į anksčiau buvusius, tačiau svarbiausia – akivaizdžiai sumažėjusios degalų sąnaudos.

Dabar „Forester“ su mechanine 5 laipsnių pavarų dėže mieste naudoja 9,4 l/100 km benzino (su automatine „Sportshift“ pavarų dėže – 9,7 litro/100 km). Užmiestyje 2011 metų „Forester“ su benzininiu varikliu naudos atitinkamai 6,4 l ir 6,3 l/100 km benzino, o vidutinės sąnaudos (ir su mechanine, ir su automatine transmisija) – 7,5 l/100 km. Be to, akivaizdžiai sumažėjo ir anglies dvideginio emisija: „Forester“ su ankstesniu varikliu vidutiniškai į aplinką išmesdavo 198 g/km CO2 (199 g – versija su automatine (AT) pavarų dėže), o dabar CO2 emisija sumažėjo iki 173 g/km (174 g – AT versija).

Dyzelinis variklis nepasikeitė – 2.0 l, 147 AG 350 Nm, jo vidutinės degalų sąnaudos – 6,3 l/100 km.

Nemažai teigiamų permainų „Subaru“ gerbėjai ras ir naujojo „Forester“ viduje. Kad vairuotojai nepažeidinėtų eismo taisyklių reikalavimų kalbėdami mobiliaisiais telefonais, nuo šiol visuose „Forester“ montuojama „Bluetooth“ laisvų rankų įranga. WV ir TU įrangos lygių benzininiuose modeliuose automatinę klimato kontrolės sistemą keičia dviejų zonų automatinė sistema, be to, atsiranda atbulinės eigos vaizdo kamera ir ekranas prietaisų skydelyje. Vairuotojo porankyje šalia jau anksčiau buvusio papildomos įrangos AUX lizdo atsirado USB lizdas.

Pakito ir pačios prietaisų skydelio ciferblatų skalės. Be to, kitoks dabar ir sėdynių apmušalų audinys.

Gamintojo atstovai Lietuvoje informuoja, kad 2011 metų „Subaru Forester“ mūsų šalyje kainuoja nuo 76 900 Lt.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją