„Fluence Z.E.“ ir „Renault Kangoo Express Z.E.“ prototipai pagaminti naudojant technologijas, kurios labai artimos planuojamoms naudoti masinei gamybai skirtuose elektra varomuose „Renault“ modeliuose.

„Fluence Z.E.“ prototipo galia yra 70 kW, o automobilio sukimo momentas – 226 Nm. Atitinkami „Kangoo Express Z.E.“ duomenys yra 44 kW ir 226 Nm.

Pranešime spaudai rašoma, kad Kopenhagos konferencijoje galima išbandyti ir „Kangoo be bop Z.E.” demonstracinį automobilį, kurio masinė gamyba neplanuojama. Šis automobilis šiemet jau apkeliavo 4 tūkst. km aštuoniose Europos šalyse bei buvo pristatytas žiniasklaidai, valstybės pareigūnams ir automobilių parkų valdytojams.

„Renault” vertinimais, 2020 m. elektra varomi automobiliai sudarys apie 10 proc. pasaulio automobilių rinkos. „Renault-Nissan” aljansas numatė skirti 4 mlrd. eurų nulinės emisijos automobilių kūrimo programos įgyvendinimui, o elektra varomų automobilių kūrimo srityje jau dirba apie 2 tūkst. „Renault” ir „Nissan” kompanijose dirbančių specialistų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją