„Kinai siūlo čia atidaryti surinkimo fabrikėlį. Labai gražūs, nedidukai elektromobiliai. Tačiau jų akumuliatoriai yra per silpni, nes vienu užkrovimu jie nuvažiuoja 100 km. Miestui tai tinka, bet šiandien jau yra kur kas geresnių parametrų automobilių. Tiesa, jų kaina yra gera – 1500-2000 JAV dolerių (3800-5200 Lt)“, – ketvirtadienį po pramonininkų posėdžio sakė B. Lubys.

Šiuo metu vertinama, koks galėtų būti šių automobilių poreikis Lietuvoje ir laukiama kinų inžinierių patobulinimų, nes esą amerikiečiai jau gamina akumuliatorius, kurie vienu pakrovimu leidžia nuvažiuoti per 400 km.

„O lietuviams juk labai svarbus atstumas Vilnius-Klaipėda arba Vilnius-Palanga“, – juokavo B. Lubys.

Jo teigimu, ši kinų bendrovė į Europos rinką yra įėję su mažaisiais savo automobiliais, panašiais į indų gaminamą „Tata Nano“, todėl neturėtų kilti problemų Lietuvoje registruojant jų elektromobilius.

Turtingiausiu Lietuvos žmogumi tituluojamas verslininkas jau ne sykį pasakojo, kad pats bando sau įsigyti elektromobilį, tačiau pastarąjį kartą Prancūzijos bendrovė jam pasiūlė elektromobilį be garantinės priežiūros, kurią būtų galima suteikti tuo atveju, jei vienu metu būtų perkama 50 tokių automobilių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją