Pasak Vilniaus apskrities Kelių policijos valdybos viršininko Vytauto Černevičiaus, sostinėje veikia dviejų rūšių greičio matuokliai, tačiau veikia tik vienos rūšies. Jo teigimu, dalies matuoklių gedimus žadama artimiausiu laiku pašalinti.

"Yra dvi rūšys. Veikia 12 matuoklių, kurie susiję su šviesoforų sistema. (...) Tai su šitais matuokliais yra pasirašytos sutartys, ir mums nurodyta su jais reikia dirbti. Ir duomenys iš šių matuoklių ateina pas mus. Tik šiuo metu dėl kai kurių matuoklių įmonė derina ryšį", - BNS sakė V.Černevičius.

Tuo metu kiti matuokliai, dėl kurių aptarnavimo sostinės savivaldybė yra nutraukusi sutartį su bendrove "Urbico", Vilniuje neveikia.

"Sutartis su įmone "Urbico" neveikia, kuri vienintelė buvo įdiegusi greičio matuoklių sistemą, ir kurioje šiandien yra 7 greičio matuokliai. Kadangi buvo neteikta daugiau nei pusę metų, savivaldybė nutraukė šitą sutartį ir skelbs naują konkursą, naujos kokybės konkursą", - teigė sostinės vicemeras Vidmantas Martikonis.

"Ta paslauga nėra labai pigi, "Urbico" mokėdavom 80 tūkst. litų per mėnesį, tai dabar kaip žinom, keliuose pastatyto 1 matuoklio išlaikymas kainuoja tik apie 1,5 tūkst., o mes mokėdavom apie 10 tūkst. Sąnaudos bus žymiai mažesnės", - sakė vicemeras.

Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičiaus penktadienį spaudos konferencijoje pabrėžė, kad pareigūnai kelių eismo pažeidimus vis dėl to ištirs.

"Yra iškilę tam tikrų nesklandumų, matuokliai veikia, ir galiu tik patvirtinti, kad kol kas, ne dėl policijos kaltės, tie duomenys nėra gaunami, bet jie yra fiksuojami, ir kai tik bus pašalinti tie nesklandumai, policija, be abejo, tuos visus duomenis surinks, ir tie pažeidimai bus tiriami", - sakė G.Aliksandravičius.

Pasak V.Martikonio, patvirtinus sostinės biudžetą planuojama skelbti be priežiūros likusių greičio matuoklių aptarnavimo konkursą.

"Biudžetas vasario mėnesio pradžioj turėtų būti patvirtintas, tada konkursas skelbiamas, geriausiu atvejų metų gale naujos kokybės kontrolė pas mus ateitų", - kalbėjo Vilniaus vicemeras, pasak kurio, matuokliai gatvėse nebėra būtini.

Pasak jo, "vairuotojai pakankamai civilizuotai važinėja", todėl greičio matuokliai nėra būtini.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją