„Šiuo metu stebime detalių tiekimo situaciją. Baiminamės, kad naujojo „Civic“ pristatymas bus atidėtas nuo 3 iki 4 savaičių“, – sakė „Honda Europe“ kompanijos atstovas Johnas Kingstonas.

„Civic“ tradiciškai yra perkamiausias šios markės modelis Europoje, nors šiemet dabartinį modelį pagal pardavimus aplenkė „Jazz“.

Europai skirtas „Civic“ yra gaminamas „Honda“ gamykloje pietų Anglijoje.

„Honda“ planavo naująjį „Civic“ pradėti pardavinėti nuo kitų metų sausio, tačiau dabar manoma, kad klietus automobiliai pasieks ne anksčiau kaip vasario pabaigoje.

Per pirmus 9 šių metų mėnesius Europoje buvo parduoti 27 882 „Civic“ automobiliai (29 proc. mažiau nei per tą patį laikotarpį pernai), rodo „JATO Dynamics“ duomenys. „Jazz“ modelio pardavimai smuko 15 proc., iki 38 422 vnt.

Šią savaitę taip pat skelbta, kad dėl detalių iš Tailando trūkumo „Honda Motor“ planuoja lapkričio 2-10 dienomis perpus sumažinti gamybą Šiaurės Amerikos ir Kanados gamyklose, o lapkričio 11 d. automobilių visai negaminti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją