Naujojo „Honda CR-Z“ debiutas yra svarbus dėl kelių priežasčių. Tai bus pirmasis hibridinis automobilis, komplektuojamas su 6 laipsnių mechanine pavarų dėže. Be to, „Honda“ pabrėžia, kad tai bus pirmasis „sportinis“ hibridinis automobilis.

Pagal „Insight“ hibrido platformą sukurtas „Honda CR-Z“ yra varomas 1.5 l i-VTEC benzininiu varikliu, pasiekiančiu 110 AG, kuris dirbs kartu su 14 AG elektros motoru. Maksimalus sukimo momentas - 174 Nm (esant 1500 aps./min.).

Gamintojų teigimu, vidutinės kuro sąnaudos sieks 5,0 l/100 km, o CO2 emisija – 117 g/km.

Europos rinkai „Honda“ siūlys 2+2 sėdimų vietų kupė versiją. Galinės sėdynės bus skirtos vaikams arba galės būti transformuojamos į papildomą erdvę bagažui.

„Honda CR-Z“ Didžiosios Britanijos rinkoje pasirodys vasarą. Gamintojai šio automobilio kainos neatskleidžia, tačiau „Autocar“ žiniomis, jis kainuos apie 18 tūkst. svarų sterlingų (69 tūkst. Lt).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją