Prieš pusmetį vykusioje Ženevos automobilių parodoje „Subaru“ pristatė būsimo modelio platformos koncepciją „Boxer Sports Car Architecture“. Pagal šią viziją sukurtas automobilis bus pirmasis „Subaru“ modelis, varomas galiniais ratais ir turintis priekyje sumontuotą horizontalų opozicinį variklį.

Jau žinoma, kad naujas „Subaru“ kupė, kuriamas kartu su „Toyota Motor“, vadinsis BRZ. Trijų raidžių kombinacijoje užšifruotos frazės „Boxer engine“, „Rear-wheel drive“ ir „Zenith“.

Frankfurte gamintojai atskleidė, kad „Subaru BRZ“ bus siūlomas tik su vienu variklio pasirinkimu, rašo „Autocar“. Tai bus naujas atmosferinis 2.0 l, 4 cilindrų variklis, kuris bus įmontuotas labai žemai. „Subaru“ teigimu, lyginant su šios markės AWD modeliais, BRZ variklis bus montuojamas 120 mm žemiau ir 240 mm arčiau važiuoklės centro, taip stengiamasi užtikrinti itin žemą svorio centrą, kad galiniais ratais varomas automobilis galėtų suteikti daugiau vairavimo malonumo.

BRZ modelio kūrimo vadovo Toshio Masuda teigimu, variklis išvystys mažiau nei 300 AG, o pirkėjai galės rinktis 6 laipsnių mechaninę arba automatinę transmisiją.

„BRZ Prologue – BOXER Sports Car Architecture II“ koncepcija yra 4,2 m ilgio, 1,77 m pločio, 1,27 m aukščio, važiuoklės bazė – 2,57 m.

Planuojama, kad naujojo galiniais ratais varomo „Subaru“ modelio gamyba bus pradėta 2012 m. pavasarį. Europą BRZ turėtų pasiekti antroje 2012 m. pusėje.

Oficiali serijinio BRZ modelio premjera įvyks lapkričio mėnesį Tokijo automobilių parodoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)