Jeigu šis sandoris įvyks, tai bus didžiausias sparčiai augančios Kinijos automobilių pramonės „laimikis“. Tiksli pardavimo kaina neįvardijama, tačiau žiniasklaidos teigimu, „Volvo“ bus parduotas už 2 mlrd. JAV dolerių (4,66 mlrd. Lt).

1999 m. „Ford“ už švedų bendrovę sumokėjo 6,45 mlrd. JAV dolerių (apie 15 mlrd. Lt). Amerikiečiai ketina ir ateityje bendradarbiauti su „Volvo“, tačiau šios bendrovės akcijų pasilikti nežada.

Skelbiama, kad kinų ir amerikiečių derybos artėja prie susitarimo, tačiau prisiminus „Land-Rover – Jaguar“ bendrovės pardavimo istoriją, galutinio sutarties pasirašymo dar teks palaukti. 2008 m. sausį „Ford Motor“ paskelbė, kad susitarė su „Tata Motors“ dėl dviejų britų automobilių markių pardavimo, tačiau oficialiai indams „Land-Rover – Jaguar“ atiteko tų pačių metų kovą.

„Mes tikime, kad „Geely“ turėtų būti tinkamas „Volvo“ šeimininkas ateityje. Jie rimtai ketina perimti „Volvo“ prekės ženklą ir išsaugoti kompanijos vertybes bei nepriklausomybę. Tačiau dar reikia dėl daug ko susitarti, tad mes niekur neskubame“, – sakė „Ford“ finansų skyriaus atstovas Lewisas Boothas.

„Geely“ nėra vienintelė kinų kompanija, siekianti įsigyti kol kas amerikiečių valdomus automobilių gamintojus. Anksčiau šį mėnesį paskelbta, kad „Tengzhong Heavy Industrial Machinery“ susitarė su JAV automobilių gamybos koncernu „General Motors“ dėl „Hummer“ markės pardavimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją