Planuojama, kad naujosios „Kuga“ serijinė gamyba prasidės antroje 2012 m. pusėje. „Ford“ kol kas nenusprendė, ar SUV klasės visureigis išlaikys esamus pavadinimus Europos ir JAV rinkose, ar turės vieną bendrą pavadinimą. Šiuo metu pagal „One Ford“ strategiją gaminami šios markės automobiliai, pavyzdžiui „Fiesta“ ir „Focus“, skirtinguose regionuose parduodami tuo pačiu pavadinimu.

Naujos kartos „Kuga“ bus vienas iš dešimties „Ford“ modelių, kurie bus gaminami pagal tą pačią C segmento platformą. Pirmuoju šios strategijos modeliu šiemet tapo „C-Max“, o kitąmet pasirodys ir naujasis „Focus“. Naujoji platforma pakeis tris dabartines ir iki 2012 metų ant jos bus pagaminama daugiau nei po 2 mln. automobilių kasmet.

„Automotive News“ šaltinių žiniomis, naujos kartos „Kuga“ nebus gaminama Vokietijoje, kur nuo konvejerių rieda dabartinis modelis. Teigiama, kad „Kuga“ gamyba iš Vokietijos bus perkelta į Louisville mieste esančią gamyklą, kur gaminami dideli SUV visureigiai „Ford Explorer“. „Kugos“ amerikietiškas variantas „Escape“ ir hibridinė jo versija gaminami Kanzase.

2009 m. Europoje „Ford Kuga“ buvo antras pagal populiarumą SUV klasės visureigis, atsilikęs tik nuo „Volkswagen Tiguan“. Pernai europiečiai nupirko 64,5 tūkst. „Kuga“ automobilių, o šiemet šio modelio pardavimai per 10 mėnesių išaugo dar 16,6 proc., iki 61,1 tūkst.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją