„Fiat Doblo” sukurtas ant naujos platformos – jo važiuoklės bazė yra 172 mm ilgesnė ir dabar sudaro 2755 mm. Tai didžiausias rezultatas klasėje.

Atnaujinto „Fiat Doblo” variklių gama numatoma labai plati. Pirmiausia rinkai bus pateikti trys dyzeliniai „Multijet“ agregatai, išvystantys 90, 105 ir 135 AG, bei benzininis 95 AG variklis. Vėliau variklių šeimą papildys „Natural Power“ technologijos variklis, naudojantis suslėgtas gamtines dujas (CNG) ir benziną, o taip pat dar vienas dyzelinis variklis su automatizuota „Dualogic“ pavarų dėže. Visi varikliai atitinka „Euro 4” arba „Euro 5” reikalavimus aplinkos taršai ir pasižymi mažais eksploatacijos kaštais.

Atnaujinto automobilio asmeninė versija yra skirta 7-iems žmonėms, o jos bagažo skyriaus talpa – iki 790 l . Gamintojų teigimu, automobilio išorė tapo daug elegantiškesnė, o interjeras funkcionalus. Vairuotojai galės naudotis automatine klimato kontrolės sistema, kelionės kompiuteriu, informatyviu „Blue&Me Tom Tom” navigatoriumi.

Be to, „Fiat Doblo” versijos su 1.3 l „Multijet“ 90 AG varikliu CO2 emisija yra mažiausia klasėje – tik 129 g/km.

Pranešime spaudai rašoma, kad naujasis „Fiat Doblo Cargo” pasižymės rekordiniais matmenimis savo klasėje: krovinių skyriaus ilgis gali siekti 2,20 m, atstumas tarp ratų arkų padidėjo iki 1,23 m.

Dėl to krovinių skyriaus tūris „paaugo” 0,2 m3 ir dabar, priklausomai nuo pasirinkto kėbulo tipo, talpina 3,4 arba 4,2 m3 krovinio, o keliamoji galia išaugo net 150 kg – iki 1000 kg. Gamintojai žada, kad automobilis bus labai ekonomiškas – 1.3 l „Multijet“ variklio degalų sąnaudos vos 4,8 l/100 km, o su pilnu baku jis gali nuvažiuoti net 1250 km.

Kėbulų gama taip pat išplėsta. Be jau įprastų trumposios ir ilgosios ratų bazės bei paaukštinto krovininių (van) ir trumposios ratų bazės 5-viečio (combi) versijų, bus galima rinktis ir ilgosios ratų bazės (combi) bei du visiškai naujus kėbulus. Tai – trumposios ir ilgosios ratų bazės versijos, pritaikytos greitai modifikacijai į automobilį su specifiniais poreikiais, pavyzdžiui, įrengiant automobilius su šaldymo kameromis.

Naująjį „Fiat Doblo” Lietuvoje bus galima išbandyti pavasarį. Informacijos apie automobilio kainą gamintojas kol kas nepraneša. Pagrindiniais šio modelio konkurentais Europos rinkoje laikomi „Citroen Berlingo“, „Peugeot Partner“ ir „Renault Kangoo“.
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją