Lenktynėse tarp Brightono ir Londono (Anglija) „Golf blue-e-motion“ pelnė ne vieną, o du prizus. „Volkswagen“ elektromobilis nuskynė pergalę savo klasėje ir taip pat buvo karūnuotas bendroje pirmųjų ateities automobilių lenktynių įskaitoje. Auksinį medalį priėmė į pergalę nuvedęs vairuotojas, žurnalo „What Car?“ redaktorius Jimas Holderis.

„Šį iššūkį teko įveikti tikruose keliuose ir, mano atveju, prie vairo nesėdėjo ekonomiško važiavimo šalininkas. Tai parodo, koks efektyvus yra „blue-e-motion“ jau dabar, o po dvejų ar trejų metų, kai automobilis pasirodys prekyboje, galima laukti dar įspūdingesnių rezultatų,“ – renginio pabaigoje džiaugėsi J. Holderis.

Kartu su pirmųjų lenktynių laimėtoju Golf Volkswagen taip pat dalyvavo šiose varžybose ir su standartiniais „Golf“ bei „Polo BlueMotion“, varomi TDI variklių.

„Golf blue-e-motion“ prototipas varomas ličio jonų baterijų. Sverdamas 80 kilogramų, elektros variklis pasiekia 115 AG ir gali nuvažiuoti 160 kilometrų atstumą vienu įkrovimu. „Golf“ nuo 0 iki 100 km/val. pagreitėja per 11,8 sekundės. Maksimalus greitis yra apribotas iki 135 km/val.

Pirmąsias ateities automobilių lenktynes suorganizavo Londono karališkasis automobilių klubas. Iš viso dalyvavo daugiau nei 60 įvairiausių gamintojų elektrinių, hibridinių ir kitų mažomis emisijomis pasižyminčių keleivinių ir komercinių automobilių bei motociklų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją