Judriose uostamiesčio gatvėse ar į kurortus vedančiuose keliuose kurortiniu sezonu vairuotojai patiria diskomfortą, kai reikia važiuoti paskui automobilius su dviračiais.

„Važiuojant iš paskos nematyti, kada vairuotojas rodo posūkio signalą, nesimato, kada stabdo. Nors ir laikantis padoraus atstumo, kelionė paskui tokias mašinas vargina. Juk kai prie automobilio tvirtinama priekaba, jos žibintai, nurodantys, kokį manevrą atliks mašina, būtinai turi veikti. O dviračiais apsikarstę automobiliai – lyg kelių partizanai“, – netvarka piktinosi klaipėdietis.

Klaipėdos kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos 1-ojo būrio vadas Ričardas Kačinas tikino, jog atsakomybė vairuotojui už tai, kad nesimato valstybinių numerių, gali grėsti tik tuomet, jei būtų įrodyta, jog jie užmaskuoti specialiai.

Dviratis – ne skydas. Nemanau, kad specialiai dviračiu kažkas numerius maskuotų. Tačiau vairuotojas turi suprasti, kad iš paskos važiuojantieji per jo dviračius gali nematyti žibintų“, – kalbėjo R.Kačinas.

Kelių eismo taisyklėse už valstybinių numerių maskavimą numatyta bauda nuo 800 iki 1,2 tūkst. litų arba teisės vairuoti atėmimas nuo 6 mėn. iki 1 metų.

„Aš pats mašina vežuosi dviračius. Dabar gamintojai siūlo įvairių dviračių laikiklių. Juos galima pritvirtinti virvėmis arba stacionariais laikikliais. Esu pastebėjęs, jog jie yra reguliuojami ir galima padaryti taip, kad numeriai matytųsi“, – tikino R.Kačinas.

Pareigūnas teigė, jog už tai, kad dviratis uždengė valstybinius numerius, buvo skirta bauda tik prieš dvejus metus.

„Įstatyme numatyta bauda nuo 20 iki 40 litų už smulkius nusižengimus. Tai yra bendros kultūros reikalas, vairuotojai mažai galvoja apie kitus eismo dalyvius“, – sakė R.Kačinas.

R.Kačino teigimu, pastaruoju metu Klaipėdos policijos pareigūnų galvos skausmu tapo itin staigius manevrus mėgstantys vairuotojai.