Portalas „Autocar“ skelbia, kad „Bugatti Galibier 16 C“ 2012 m. gali pakeisti kitą šios markės modelį „Veyron“.

„Šiuo metu tai yra „Bugatti“ komandos tikslas, bet norint automobilį gaminti, reikia ir klientų bei „Volkswagen“ grupės palaikymo“, – sakė kompanijos vadovas Franzas-Josefas Paefgenas.

„Bugatti“ neatskleidžia „Galibier 16 C“ koncepcijos techninių duomenų, tačiau gamintojo techninis vadovas Wolfgangas Schreiberis pripažino, kad jis nori sukurti „greičiausią ir galingiausią pasaulyje, keturių durų automobilį“, kurio galia būtų apie 800 AG.

Manoma, kad automobilio variklis bus 8,0 l darbinio tūrio, 16 cilindrų agregatas. Neoficialiomis žiniomis, automobilio kaina gali siekti apie 900 tūkst. svarų sterlingų (apie 3,6 mln. Lt).

Įspūdingai atrodo „Galibier 16 C“ modelio kėbulo linijos bei netradicinė spalva. Gamintojų teigimu, automobilio salone dominuos aukščiausios kokybės medžio bei odos apdaila, o vienas iš akcentų viduje bus skystujų kristalų ekranas.

„Bugatti Galibier 16 C“ koncepcija bus pristatyta išskirtiniame renginyje. Gamintojo pardavimų direktoriaus Alastairo Stewarto teigimu, dėl automobilio gamybos bus apsispręsta kitų metų pavasarį. Jeigu bus priimtas sprendimas „Bugatti Galibier 16 C“ gaminti, šis prabangusis sedanas rinkoje turėtų pasirodyti iki 2013 m., o per metus šių modelių iš Molsheimo gamyklos išriedės po 300 vienetų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją